Over Marleen Maria

Marleen Maria (1970) is gefascineerd door de manier waarop mensen worden afgebeeld in het verleden en heden. Het meest wezenlijke aan een persoon wil zij laten zien. De ogen van de afgebeelden vormen het centrale punt in haar werk en laten de toeschouwer de ziel van de geportretteerden zien.

m.

Achtergrond

Marleen Maria werkte na haar studie communicatie een aantal jaren in de reclame-, pr- en uitgeefbranche. Op zoek naar een meer wezenlijke vorm van communicatie besluit zij om naar de Rietveld Academie te gaan. Op de afdeling Beeldende Kunst onderzoekt zij het (zelf)portret en experimenteert zij met collages, fotografie, video, performances en schilderen.
De afgelopen jaren ontwikkelde Marleen Maria een eigen en onderscheidende schilder- en fotografiestijl. Zij bekwaamde zich in de renaissancistische schildertechniek en in de portretfotografie. In haar schildersatelier in Amsterdam Zuid heeft zij een (foto)studio ingericht waar haar modellen poseren. Marleen Maria is getrouwd en heeft 2 dochters.

Marleen Maria maakt vrij werk en portretten in opdracht. Mocht u geïnteresseerd zijn in haar bestaande werk of een portret opdracht willen geven dan kunt u dit via
info@marleenmaria.com laten weten.