Subtiel kleur

2013 - heden
In het meest recente werk van Marleen Maria verschijnt weer meer kleur. Subtiele kleuren zet zij in om de intensiteit van en de focus op de blik van de geportretteerde te versterken. Vanuit welk standpunt je ook naar de schilderijen kijkt, de geportretteerden kijken je altijd aan en volgen je blik.

Meer wit

2009 - 2013
Marleen Maria haar focus kwam steeds meer te liggen op de blik van de geportretteerden. De ogen, mond en neus verbinden de binnen- en de buitenwereld met elkaar en zij spiegelen in haar portretten wat er zich van binnen afspeelt bij de geportretteerden. De toeschouwer wordt daarmee gevangen door de blik. De rest van de persoon verdwijnt in het wit. De essentie van de geportretteerden blijft.

Veel kleur

2002 - 2009
Marleen Maria haar vroegere werk heeft veel kleur. Met de kleur en poses wilde Marleen Maria de toeschouwer verleiden om naar de geportretteerden te kijken. Marleen Maria haar fascinatie om de persoon achter wat je fysiek waarneemt te laten zien, bracht haar ertoe om alles wat niet natuurlijk was aan een persoon te laten verdwijnen in het wit. Dit zie je terug in haar serie witte schilderijen.